ОШ " ВЕЛИЗАР СТАНКОВИЋ КОРЧАГИН" - В. Шиљеговац
НИЈЕ ЗНАЊЕ ЗНАТИ, ВЕЋ ЈЕ ЗНАЊЕ ЗНАЊЕ ДРУГОМ ДАТИ

(2012 - 2013) 8-2, Војкан Борисављевић

-врати се-

Војкан Борисављевић (Зрењанин, 5. мај 1947.) познати српски композитор и диригент. Аутор је песама „Одисеја“, „Љубав је само реч“ и „А сад адио“. Написао је преко пет стотина композиција за најпознатије певаче некадашње Југославије - Леа Мартина, Здравка Чолића, Ђорђа Марјановића, Микија Јевремовића и многе друге. Такође је аутор музике за бројне телевизијске серије, међу којима су најпознатије “Сиви дом” и “Врућ ветар”, и за филм “Лајање на звезде”.
Биографија

Рођен 1947. године у Зрењанину, а од 1948. године живи и ради у Београду. По завршеној гимназији је студирао на Филозофском Факултету у Београду. Музичко образовање је стекао у београдским школама „др. Војислав Вучковић“ и „Станковић“, као и на приватним студијама у Паризу. Уметничким радом се активно бави од 1965. године.
Цео радни век провео је као слободан уметник у оквиру Удружења композитора Србије са статусом истакнутог уметника. Компонује музику за позориште, филм и телевизију, популарне и дечје песме, инструменталне композиције и аранжмане, што до сада чини неколико стотина дела различитих жанрова.
Бави се дириговањем у позоришту, концертима, фестивалима и РТВ снимањима. Сарађивао је са ТВ Београд као музички сарадник и уредник од 1968. године. Учествовао је на већем броју музичких, позоришних и филмских фестивала у земљи и иностранству, где је више пута награђиван.



Ученици: Taњa Петровић, Татјана Миладиновић, Немања Јовановић, Немања Панић, Милена Миладиновић, VIII-2